Składniki: filety z łososia ok 600g 2 cebule 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1-2 pomidory 3 ząbki czosnku 1 mały twardy ogórek przyprawy: wegeta, sypka chili, bazylia, curry ryż
Rybkę przyprawiamy wegetą i curry. Warzywa kroimy grubo (pomidor na 8, czosnek w plasterki,paprykę w paseczki, lub grube plastry, wg uznania) Rybkę smażymy na dużym ogniu w woku po jednej stronie, po przewróceniu na drugą do woka wsypujemy warzywa, zaczynamy wszystko razem mieszać po ok 3 minutach. Dodajemy bazylię, curry, chilli, wegetę. Całość ciągle mieszając smażymy ok 5 minut koniecznie na dużym ogniu. Należy patrzeć na pomidory aby nie zmiękły, nie wolno do tego dopuścić i wyłożyć na talerz zanim zmiękną. Warzywka powinny być ciepłe ale chrupkie. Przyprawy, olej i soki z warzyw stworzą delikatny sosik w którym wszystko się otuli. Podawać z ryżem. Ryż też można zasmarzyć z curry wg woli. Smacznego