Mam skończony licencjat z zarządzania i zastanawiam się jeszcze nad swoją edukacją. Czy myślicie, że warto robić studia magisterskie? m.in. na WSB jest kierunek zarządzanie przedsiębiorstwem - studia II stopnia w Szczecinie ale jeszcze nie jestem zdecydowany. Rozważam za i przeciw. Jak myślicie, czy mgr to dobry wybór, czy jednak licencjat wystarczy i pieniądze lepiej zainwestować w szkolenie lub studia podyplomowe? zapraszam do wypowiedzi w szczególności absolwentów
Z mojego doświadczenia wiem, że pracodawcy niechętnie patrzą na licencjat. Liczy się inżynier lub magister i do tego warto dążyć.
oprocentowanielokat.com.pl
Jasne, że tacy są, ale umówmy się - na studia idzie się nie tylko dla papierka, ale żeby zdobyć wiedzę i poznać ludzi, którzy później pomogą ci znaleźć pracę
Zgadzam się! Studia II stopnia to wcale nie są studia tylko dla papierka! Najważniejsza jest wiedza i ludzie, których się poznaje. A jeśli ma się sytuację taką, że trzeba pracować, to może warto wybrać właśnie studia zaoczne? Ja zdecydowałam się na zpsb.pl/studia-ii-stopnia i nie żałuję wyboru. DObra szkoła z renomą, do któej chodziło większość moich znajomych.